Menu Sluiten

Nieuws

Almera momenteel niet in de verhuur

De Almera is tot nader order niet te reserveren. Er wordt nog steeds gesleuteld aan “weer inzetbaar z.s.m.” maar dan ook wel betrouwbaar. De inzetbaarheid is te zien in het reserveringssysteem. Begin september leek het probleem opgelost, echter na 3 geslaagde proefvaarten weer terug bij af. Haar ingewanden zijn verder onderzocht en wat pakkingen en afdichtringen vervangen. Na 2 weken testen oké maar bij de finale betrouwbaarheidstest 14 sept jl. lagen we weer stil op de plas. Even sleutelen en we konden weer verder maar dat willen we de huurders niet aandoen. Het onderhoudsteam zoekt verder en gaat wat onderdelen vervangen die mogelijk verdacht zijn maar geen zichtbaar gebreken vertonen.

Wat vooraf ging:
14 juli jl. gaf de Almera, tijdens een tocht met een gezelschap van 7 man onder aanvoering van Bob, haar pijp aan Maarten; de motor sloeg af en was niet meer goed aan de praat te krijgen. Er was 1 kruiskopschroevendraaier aan boord en iemand met diesel ervaring. Pech onderweg geknutsel en geen ANWB….
Onze voorzitter Simon, inmiddels als hulptroep met eigen sloep per telefoon ingeschakeld, zette koers richting het gestrande gezelschap. Enkele uurtjes later bleek de Almera, bij de gedachte aan gesleept te moeten worden, ineens gewillig en kon gestart worden en de motor bleek ook in staat de thuishaven te halen onder het toeziend oog van Simon.
Daarna de Almera uitvoerig nagekeken en getest en haar ongesteldheid leek over.

Helaas bleek na een probleemloze verhuurperiode de Almera tijdens de instructieavond op 19 juli dezelfde nukken te vertonen. Uit de vaart gehaald voor verder onderzoek. Het weer werkte niet mee. Na 3 dagen “succelvol” proefdraaien met en zonder belasting en 1,5 uur stevig doorvaren zouden we toch uit voorzorg nog een lange proefvaart houden. Helaas, voorspoedig de sloot uit, de plas op en met volle kracht vooruit….na 5 sec. hield de Almera het weer voor gezien. Gelukkig is er een peddel aan boord…om ergens naar toe te peddelen en dan hulptroepen in te kunnen schakelen voor een sleepje.
Dinsdag 2 augustus, weer vele mogelijkheden onderzocht, systeem grondig ontlucht; startte probleemloos en liep als een zonnetje ook onder volle belasting tegen de kade duwend. Daarna de plas op en ca 1,5 uur (wel in de buurt van de haven :>)) de motor uitvoerig getest. Bleef perfect draaien, maar daarmee zijn we nu nog niet overtuigd, We hebben geen defect onderdeel, slechte diesel, of leidingen als oorzaak kunnen vinden.
Dus 10 augustus zoeken we nog verder en controleren mogelijke oorzaken die de vakliteratuur en forums als suggesties hebben gegeven. Daarna weer een proefvaart.