Menu Sluiten

Nieuws

Clubkampioenschap 2023, Finale afgelast, wordt vervolgd!

Voor de uitslagen van de wedstrijden zie onder “alleen voor leden”
De dinsdagpoule na de 29e augustus; De nr’s 1,2, en 3 zijn bekend en gaan naar de finale.
De donderdagpoule na de 31e augustus; De nr’s 1,2, en 3 zijn bekend en gaan naar de finale.

Welk team wordt clubkampioen 2023? Zaterdag 9 september de finaledag + BBQ.

Helaas, 9 sept 10:00 de finale-voorbereidingen getroffen, de Kaag een spiegel zo glad als een spiegel, de vlaggen als trieste vaatdoeken aan de masten. De windvoorspellingen gaven aan het wordt 2Bft…om 11:00 alle deelnemers verzameld en aan de koffie met cake. Het wedstrijd comité, de weermodellen bestuderend, gaven de wind nog een uurtje om aan kracht te winnen. Om 12:00 wind 0 Bft!, géén finalewedstrijd mogelijk, de BBQ wel.
Om de middag te vullen zijn we met de Almera en 2 zeilboten op de BBM met ca 17 man richting Warmond (schippertjesdag) vertrokken. Onderweg op de Leede (Monumentendag) de polder-bemalende Zwanburgermolen uit 1805 (nog in actieve (hulp) dienst) bezichtigd. Daarna in Warmond even de antieke slepertjes en oude scheepsmotoren in werking gezien, geroken en GEHOORD. Sommigen even klant voor kleding, ijsjes, broodjes paling en drankjes bij de diverse marktkraampjes.
Daarna terug om ca 16:30 om de BBQ voorbereidingen te starten. De BBQ had geen beter weer kunnen treffen, dus al met al een mislukte finale maar toch een geslaagde dag!

De finale wordt nu, zonder tegenbericht, gebaseerd op de weermodellen mogelijk op 16 sept a.s., zelfde tijd en dezelfde teams.
Voor de juryboot zoeken weer graag nog een paar jury-assistenten (zie op “alleen voor leden”).
Tot Later…bij de finale!