Menu Sluiten

Nieuws

Almera zonder volle afdekking, Aandachtspuntje Boet’s men

Almera met ‘n zomerjas
De Almera heeft zijn winterjas, de bewerkelijke zware tent uitgedaan. Dit betekent dat in het zomerseizoen de grote winteroverkapping in de caravan is opgeborgen. Voor de afdekking van de stuurkolom is een beschermhoes aangeschaft en geplaatst. Hiermee is de Almera in een enkel minuutje vaargereed en na afloop weer snel afgedekt.

Bij de emmers staat nu een emmer “Almera”. Hierin zit een dweil en stoffer en blik, zodat u na gebruik de sloep kunt schoonmaken. Deze spullen kunnen niet in de open sloep blijven liggen.

Het bestuur hoopt dat met deze beschermhoes de Almera aantrekkelijker voor gebruik is geworden.
De boetbemanning zal vaker, zeker na slecht weer-dagen de sloep op lens- en regenwater controleren.


Spray-hood Boet’s men
De achterkap van de Boet’s men moet op de juiste manier van het dek worden losgemaakt waarna beide ritsen gelost kunnen worden. Opvouwen en voorin opbergen. De spray-hood kan met beleid en netjes naar voren worden geklapt na beide borgriemen te hebben gelost. De ritsen waarmee de spray-hood aan het frame zijn bevestigd mogen absoluut niet worden losgenomen, dit is ook nergens voor nodig! Inmiddels is dat onheil alweer geschiedt zodat deze ritsen die bedoeld zijn voor winteronderhoud alweer zijn overleden. Ze zijn nu dichtgenaaid en voorzien van een label “niet losmaken”.

Het komt soms voor dat de regen zich via het achterdek toch onder de kap weet te dringen en zich in kussens nestelt; natte broek voor de eerstkomende schipper.
Verzoek: Na afloop de bank-kussens achter de stuurkolom op te bergen in het voorgedeelte van de sloep; kleine moeite groot plezier.

Voor beide sloepen geldt: Alleen te huren indien men voor de betreffende sloep bevoegd is, d.w.z. men heeft voor de betreffende sloep met succes een introductieles doorlopen. Inmiddels kan men zich weer opgeven voor introductie Almera of introductie Boet’s men.

PS
Na uw dagje sloepvaren niet de rapportage vergeten a.u.b.