Menu Sluiten

Nieuws

Winteronderhoud 2022/2023 aangevangen

Ons seizoen 2022 is alweer ten einde.

Begin oktober is begonnen met het winterklaar maken van de Caravan, het aftuigen van de 1e drie zeilboten en ze vaarklaar maken voor de overtocht naar ons winterverblijf te Noordwijk.
In Noordwijk is de hal en de werkplaats voor hun ontvangst gereedgemaakt. De bokken en karren qua verf bijgewerkt en de stelpoten gereinigd en ingevet. Reservedelen en benodigde onderhoudsmiddelen zijn aangeschaft of in bestelling.
4 oktober zijn de 3 boten met een fiets aan boord (voor de terugreis naar Jonkman) overgevaren en in de haven uit het water gehesen, op bokken geplaatst en met de karren de loods en werkplaats ingereden. Het onderhoud kon gaan beginnen.
Corona liet enkele vrijwilligers daarna met quarantaine kennismaken.
19 oktober zijn de resterende 3 zeilboten naar Noordwijk gevaren en in de haven afgemeerd wachtend op 25 oktober om gezelschap te krijgen van de Boet’smen en de Almera. Wegens weersomstandigheden en een defecte hijskraan was het pas op 15 november mogelijk om deze vijf boten ook “opgebokt” op de kade te parkeren. De Agility was inmiddels gereed en kon met zijn winterjas de werkplaats uit en de kade op om plaats te maken voor de volgende onderhoudskandidaat.
Een selectie uit de fotosessie gemaakt door Wilma ziet u in de nieuwsbrief van december.

Met een dinsdagploeg en een woensdagploeg wordt er aan de boten gewerkt om ze begin april 2023 weer gereed in Sassenheim/Jonkman te hebben.