Menu Sluiten

Nieuws

Vaardag der Beloften 2021 een succes en cursisten 2020 en 2021 geslaagd!

Afgelopen zaterdag 4 september was het dan eindelijk zo ver; anderhalf jaar na de laatste editie van 2019, waren de cursisten van 2020 en 2021 allen uitgenodigd om een hele zaterdag zelf te zeilen. Ook de instructeurs waren uitgenodigd, maar zij mochten als vanouds plaatsnemen in de sloepen van de club, want de zeilboten waren deze keer voor de Beloften; de nét geslaagden van het afgelopen seizoen.

Vol goede moed werd er inscheept met 2, 3 of 4 cursisten per zeilboot, waarna de hele vloot conform ochtendbriefing (bij een bakkie en een plakkie (koffie en cake)) naar de lunchbestemming in Huigsloot vertrok.

Restaurant in Huigsloot
5 van de 6 zeilboten model afgemeerd

Daar was voor de groep van 25 man in totaal een speciaal arrangement (op naam 😉 ) samengesteld, die genuttigd kon worden op het terras aan de Ringvaart.

Na de lunch werd de zeiltocht voortgezet door de Boerenbuurt en door de Leede richting het Joppe.

Na afloop was er bij Jachthaven Jonkman de gebruikelijk diploma uitreiking, voor diegenen die in 2020 hun diploma nog niet aan huis bezorgd hadden gekregen en voor de cursisten van 2021. Na het bedanken van de instructeurs en de organisatie en een enthousiast wervingsverhaal voor het verenigings-sloepzeilen op het Amstelmeer werd dan eindelijk begonnen aan de feestelijke BBQ.
Een aantal cursisten kon helaas niet aanwezig zijn op deze mooie dag, door vakanties, werk, of een F1 race in hun woonplaats. Voor hen liggen de getekende en gestempelde diploma’s in de caravan te wachten. Die kunnen ze dan mooi meenemen als ze aan het eind van het seizoen toch nog een dagje komen varen!

Aan de instructeurs; hartelijk dan voor jullie bijdrage aan deze ondanks-covid-toch-mogelijk-gemaakte zeilcursus. Tenslotte aan de geslaagden: van harte gefeliciteerd en tot later op het water!