Menu Sluiten

Nieuws

Cursus 2021 We gaan beginnen!

Dinsdagavond 2 februari 2021 gaan we weer van start met de zeilcursus 2021!
Vanwege de maatregelen rond Covid19 starten we niet zoals gebruikelijk in Dorpshuis de Kern, maar doen we de cursus volledig digitaal. In 2020 in de eerste lockdown hebben we al ervaringen opgedaan met een deel van de cursus in digitale vorm. Dit jaar starten we in MSTeams met een groep van 12 enthousiaste cursisten. Het is een halve klas, want er zijn ook nog 12 personen uit de klas van 2020, die (zodra we kunnen) aansluiten bij de praktijkfase.

Een hele avond naar een scherm kijken, na (voor velen) een hele werkdag op een scherm, is niet echt een aantrekkelijk idee. We gaan daarom aan ‘flipping the classroom’ doen. Het lesmateriaal wordt vóór de les gedeeld in de vorm van presentaties en filmpjes, zodat de les zélf alleen een vragensessie wordt of een discussie over het onderwerp van die avond. Dan is iedereen op zijn eigen tijd en tempo in staat om de stof tot zich te nemen én kunnen we gezamenlijk de stof daarna goed bespreken.
Om daarmee een start te maken, is ook de voorstelronde ‘geflipt’; Iedereen stuurde vooraf een kort filmpje met Wie ben ik, Wat voor vaar-ervaring heb ik, Waar werk ik en Hoe ben ik bij de Boet gekomen. Hartstikke leuk om te zien allemaal én meteen geschikt als studiemateriaal voor lesavond nr 1 ;).